– Spennende, slitsom og altoppslukende opplevelse

Jack Stillwater har begynt forberedelsene til ny plate – koronatilpasset.

GODVÆR: Med gitar i godvær er det enkelt å skrive nye verselinjer. Men inspirasjonen kommer ikke like lett alle dager – Terje Espenes og resten av bandet arbeider hver for seg denne våren med det som etter hvert skal bli Jack Stillwaters neste album.   Foto: Privat

kultur

Pandemien satte en stopper for den planlagte musikkfestivalen på kulturlåven i Dyrøy i sommer. Espenesliv, festivalen på hjemgården, som Terje Espenes, vokalist og gitarist i Jack Stillwater, er initiativtaker til. Kvartetten i bandet har hatt en stille korona-vår, men opptrådte i april som duo på nett-konsert fra Rådhusteatret i Ski. Bandets opprinnelige turnéprogram for sommeren er lagt bort. I stedet er forberedelsene i gang til neste album. På Facebook har Jack Stillwater invitert bandets mange tilhengere til å være med på en låt fra begynnelsen av. Alt rundt det albumet vil være annerledes enn før pandemien.


Finnsnes korforening:

– Hovedsaken er at du har sangglede0

Du trenger ikke kunne noter eller ha sunget i kor for å begynne i Finnsnes korforening.


Koronatilpasset metode

– Vanligvis er det slik at jeg skriver en låt som vi i fellesskap jobber videre med i Stillwater-fabrikken. Da samles vi på et øvingslokale, hvor vi vender og vrir, på toneart, tempo, lengde, helt til vi har noe som ligner et helhetlig arrangement. Det har vi ikke hatt mulighet til i denne perioden. Derfor har vi valgt en ny og koronatilpasset metode. Samtidig som alle bidrar inn, får vi som band også promotert oss ut via sosiale medier. Det er jo ikke slik vi er vant til å jobbe, ei heller er det optimalt, men sånn ble det nå. For så vidt en fin variasjon, konstaterer Espenes.