Ragnar Olsen fyller 70 år:

– Jeg har vært heldig og har fått samarbeidet med så mange andre gode folk

Første sangtekst kom med viseklubben i Finnfjordbotn, instrumentet var trombone i Finnsnes musikkorps, mens Folkebladet ble første arbeidsplass. Tirsdag fyller Ragnar Olsen 70.

BOKNAKARAN: Her under festspillene i Harstad for noen år siden. Kvartetten bestod av Ragnar Olsen, Malvin Skulbru, Pål Thorsteinsen og Jan Arvid Johansen.   Foto: Ronald Johansen

Gjennom Boknakaran fikk vi kontakt med «bokna-ungdommen», Julie Alapnes, Violet Road, Hekla Stålstrenga, alle disse som viderefører det vi holdt på med, hver på sin måte

Ragnar Olsen
kultur

Huset som stod rett overfor den gamle ungdomsskolen, er borte nå. Men det er alltid godt å komme tilbake til Finnsnes på spillejobber og å holde kontakten med gamle venner. Fascinasjonen for det musikalske var tidlig etablert gjennom en far som selv spilte det meste av instrumenter og var dirigent i korpset. Første tonerekka spilte han på trombone, og de første kunstneriske arbeidene kom da viseklubben på gymnaset i Finnfjordbotn ble stiftet.

Faren var dessuten revisor og regnskapsfører og en av pionerene da Troms Folkeblad, som det da het, ble grunnlagt i 1965. Allerede i 1969 hadde Ragnar første sommerjobb i avisen, og i alle ferier gjennom 70-tallet var Folkebladet arbeidsplassen – i tillegg til et par år som fast ansatt.