Tromsø Jazzfestival er en av få musikkfestivaler som arrangeres i sommer

De aller fleste sommerfestivalene har måttet avlyse i år på grunn av koronaen, men i august blir det lyd fra Tromsø Jazzfestival.

TROMSØ: Tromsø Jazzfestival arrangeres 6.-9. august på Storgata Camping og i domkirka.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

kultur

– Tromsøfolk fortjener å gå på ordentlige konserter igjen, etter denne lange nedstengningen. Vi er utrolig glade for at vi har funnet en mulighet for å gjennomføre jazzfestivalen, sier festivalsjef Sergej Schroeter i en pressemelding.

Ti artister står på plakaten når Tromsø Jazzfestival legger ut billetter for salg på fredag. Festivalen arrangeres 6.-9. august på Storgata Camping og i domkirka.


Espenesliv 2021:

– Det har bare vært velvilje fra artistene

Espenesliv i Dyrøy er flyttet til juli 2021. Samtlige av årets artister stiller neste sommer.


Silya solist

På grunnav smittevern vil det ikke kunne være mer enn 200 personer til stede på hver konsert. Disse må kunne holde 1 meter avstand.

– Vi tar tiltak og råd for smittevern på alvor. På grunn av kapasiteten vil vi i år kun legge ut 50 festivalpass, sier festivalsjefen.

Schroeter er spesielt fornøyd med å ha booket Fieh til festivalen, som han mener at for øyeblikket er Norges mest lovende soulfunk-band.

– Dessuten er vi svært stolte av å kunne presentere Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Ole Morten Vågan i det populære trioprosjektet Gammalgrass. Stian, som er mest kjent som frontfigur i Farmers Market, har hatt en lengre konsertpause, men er nå tilbake for fullt! Tromsø Storband skal også i aksjon, med fyrverkeriet Silya som solist, forteller festivalsjefen.

Spellemannsnominerte Helge Lien Trio tar med seg saxofonist Tore Brunborg på scenen. I tillegg kommer den norsk-indiske fiolinisten Harpreet Bansal, og drivende New Orleans-stemning med plateaktuelle Swing›it Dixieband.

Tromsømusikeren Jakop Janssønn presenterer urfremføringen av sin nye plate og soloprosjekt Bricoleur.


Konsert med hjerte for musikken – og for en viktig scene i kulturlivet

– Vi må ha inntekter til puben vår, ellers har ikke musikerne noe sted å spille.


Moddi kommer også

Festivalen har mer å by på enn bare jazz.

– Vi ønsker å strekke ut en hånd til det øvrige publikummet i byen, og har derfor fått på plass to av våre nordnorske favorittartister, nemlig Moddi og Hollow Hearts, forteller Schroeter som også tror at mange vil få ørene opp for bandet Building Instrument som lager musikk i grenseland mellom pop, jazz og indie.

Jazzfestivalen har også et ønske om å inkludere barn og unge.

– Før koronaen slo til hadde vi planlagt to dager med Barnas Jazzfestival og flere gratiskonserter. Nå jobber vi for å kunne realisere dette under dagens tiltak. Det er viktig for oss å inkludere så mange som mulig i byen, og spesielt barna, avslutter han