Jobber mot stor-oppsetning med norske og russiske ungdommer

– De fleste har pakket ned — vi har tenkt motsatt

Pandemien har ikke stanset UKMs store vokal-prosjekt i Midt-Troms. Den har tvert imot gjort prosjektet enda større.

MUSIKAL: Koronautbruddet har ikke greid å stanse UKM Arctics store musikal-oppsetning – fra høyre mot venstre Nicoline Heiberg-Evenstad, Maria Kildahl Kristoffersen, Mia Solset Malik, Torje Åsali Jenssen og Odd-Halvdan Jakobsen.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Før koronautbruddet startet et større prosjekt i regi av UKM Arctic. Ungdommer fra Midt-Troms ble involvert i et norsk-russisk samarbeid: et musikalprosjekt på meget høyt nivå, en musikalkavalkade med 100 år fra Broadway. Det hele skulle bli en forestilling i årets fylkesfestival i april, men pandemien sørget for stans en måned før premieren.

Det har imidlertid ikke hindret prosjektet videre. Siden det ikke blir markering på vanlig måte, har de tvert imot utvidet til et prosjekt med større repertoar, forteller Odd-Halvdan Jakobsen i UKM Arctic.