Violet Road legger ut på kystturné

Med Hognes nye skute som scene, kaster Violet Road loss.

UNDER ØVING: Dette bildet ble tatt av Violet Road er i full øving hjemme i stua til Hogne Rundberg på Sør-Tromsøya i oktober i fjor. Fra venstre Kjetil Holmstad-Solberg, Espen Høgmo, Hogne Rundberg, Håkon Rundberg og Halvard Rundberg.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

kultur

(Framtid i Nord): – Det er jo en helt sinnssyk idé, starter Hogne Rundberg.

Hvem sin idé var det?

– Ja, det var jo meg! ler han.

I starten av mai ble det kjent at Rundberg – kjent gjennom bandet Violet Road, kjøpte halvparten av turistbåten Vulkana, som til daglig ligger fortøyd i Tromsø.

På NRK1s direktesending 17.mai, røpet bandet at de skal bruke den gamle fiskeskøyta som scene på en kystturné i sommer. Planen er å klappe til kai ved flere brygger i Nord-Norge.

– Ideen kom til på grunn av situasjonen vi er i. Nå når vanlige ting ikke er lov – må vi tenke annerledes, og det er veldig god plass på havet!

Starter i Nord-Troms

Bandet starter turneen i Nord-Troms fra midten av juli. Oppsettet er foreløpig ikke klart, men noen avtaler skal allerede være i boks. Kommuner med en egnet brygge er selvsagt å foretrekke.

– De samtalene jeg har hatt har vært veldig positive. Jeg tror dette kan bli kult, og jeg håper folk har lyst til å samles på brygga, drikke kaffe, spise kake og høre på musikk. Med de restriksjonene som er nå kan det bli inntil 200 publikummere; med en meters avstand da.

Ny musikk

5.juni slipper Violet Road ut en ny låt, «Brother». Ifølge Rundberg handler sangen om det å være brødre.

– Låta blir kickstarten på sommeren for oss, og er en veldig spesiell låt, veldig fin. Vi håper folk skur på Spotify da, sier han.

Bassisten utelukker ikke at publikum får oppleve flere nye låter på turneen i sommer. I februar var bandet nemlig i studio med flere påbegynte prosjekter.

I etterkant kom koronapandemien, og med strenge restriksjoner om ikke å spille live, har gjengen hatt tid til å jobbe ekstra med låtene.

Felles med tidligere er at de kommer i kjent Violet Road stil.

– Det kommer noen sterke låter. Man vet jo aldri om de slår an eller ikke, det er umulig å si. Men vi liker dem veldig godt, smiler Hogne.

Går nært land

Bandet har planlagt å loffe rundt med skuta i omkring én måned. Selv har den nybakte eieren planer om å ta skippersertifikatet, men får ikke det klart før sommerens tur.

Tror du noen av dere kommer til å bli sjøsyk?

– Nei, vi er jo vokst opp med fjorden og Kjetil er fra Andenes. Det er mye verre der! Men vi kommer nok til å gå innaskjærs, humrer han.