– Tøft å stå i det for alle som har måttet stenge

Denne våren har det vært tøft å stå i det, sier daglig leder Misikah Maria Gunnerød. Til helgen åpner Ottos etter å ha vært stengt i to måneder.

ÅPNER DØRENE: Ettervinteren ble annerledes for utelivsbransjen over hele landet. Misikah Maria Gunnerød, eier og daglig leder av Ottos siden desember 2019, ser frem til å gjenåpne dørene på utestedet til helgen.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Gunnerød skulle gjerne ha åpnet i helgen som var, til nasjonaldag og 17.mai-feststemning, men alt har gått langsommere denne ettervinteren. Utestedet ble stengt den 12. mars, og to måneder uten inntekter tar på. For et Norge som så smått gjenåpner, er det ikke bare solrik optimisme for sommersesongen. Vinteren har gitt hele bransjen en ny og helt spesiell situasjon som ingen har håndtert før. Ingen hadde forutsett hvordan mars-april 2020 skulle arte seg; få tør spå om det som kommer etter pandemien. Det er ikke sikkert folk strømmer ut til utestedene.

– Folk kan ha fått en annen vane. Vi må bare ta det forsiktig og en dag av gangen. Så får vi se, forteller Gunnerød.