Musikk:

Korona-singel får internasjonal oppmerksomhet

Singelen fra Kilanerin, der Preben Rydningen fra Finnsnes er vokalist, får oppmerksomhet i media verden over.

VOKALIST: Preben Rydningen, opprinnelig fra Finnsnes, nå bosatt i Fredrikstad, er vokalist på «A War Against The World», første singel fra Lasse «Lazz» Jensens soloprosjekt Kilanerin. Siden singelen ble sluppet 1. mai, har strømmetallene skutt i været.  Foto: Byråfoto

kultur

Singelen «A War Against The World» ble lansert internasjonalt den 1. mai. Bak står Lasse «Lazz» Jensen, kanskje mest kjent fra Staysman og Lazz, men som også har soloprosjektet Kilanerin. Preben Rydningen, med artistnavnet Ben Rodgers, er vokalist på konseptets første singel, en låt om dagens koronasituasjon. Singelen hadde 100.000 strømminger den første uken og får nå internasjonal oppmerksomhet i media. Tallene fra Spotify og andre strømmetjenester er helt utrolig for en metal-låt, forteller Rydningen.

– Det har gått langt over det som var vår forventning. For vår del var det et viktig budskap vi ville nå ut med. Men vi trodde ikke så mange ville høre singelen, forteller Rydningen.