Koronakrisen:

– Vi hadde lagt opp til en virkelig god messe

Årets villmarksmesse i Bardu er avlyst.

AVLYST: Fra 2019, da Nord-Norsk Villmarksmesse ble arrangert for 33. gang. I år er den store messa i Bardu avlyst på grunn av koronautbruddet. Årets utgave skulle ha vært arrangert helgen 12. – 14. juni.   Foto: Dronebilde: Kristian Trælvik

kultur

Som en følge av utviklingen rundt Covid-19, og i tråd med de tilrådninger som helsemyndighetene har gitt, har arrangørene besluttet å avlyse årets utgave av Nord-Norsk Villmarksmesse. Det er første gang at messa, som i fjor ble arrangert for 33. gang, blir avlyst, og det merkes i bygda. Ingen tvil om at villmarksmessa er lokomotivet i arrangementene i Bardu, forteller styreleder Stig Køhl. Bare den helgen alene legges det ned 1700 dugnadstimer.

– Akkurat i denne tiden er det vanligvis mest hektisk for oss, og det savner vi. Mange utstillere var allerede på plass, og vi hadde arbeidet ganske bevisst for at messa i 2020 skulle få et mangfold av utstillere slik at det var noe for enhver smak. Vi hadde bestemt oss for å booke Lars Monsen til hovedforedraget, villmarksbarna fra Alta – vi hadde lagt opp til en virkelig god messe. En stund var vi i den boblen at vi kanskje skulle ha noe til høsten. Der har vi ennå ikke gjort noen beslutning i styret, men slik jeg leser det nå, er jeg usikker. Det må eventuelt bli før jakten, og da føler jeg at tiden går fra oss. Vi har ikke lyst til å gjøre noe halvgjort, vi vil at messa skal være en kvalitetsmesse. Dermed landet vi på en avlysning, ikke en utsettelse, sier Køhl.