Konsert med hjerte for musikken – og for en viktig scene i kulturlivet

– Vi må ha inntekter til puben vår, ellers har ikke musikerne noe sted å spille.

STØTTEKONSERT: Trinity, Elze-Belinda Davis og Cato Steffensen, forsterket med Topcoats Jan-Harald Pedersen på bass og Eskil Jakobsen på vokal. Over tredve musikere stilte lørdag opp på den livestreamede støttekonserten på Hugos pub.   Foto: Skjermdump

kultur

Winthers Blue Groove har tatt siste akkorden på «Lonesome For A Dime» da vokalist og trommeslager Per Øyvind Winther gir sin oppfordring fra scenen.Det handler nettopp om penger og om å holde liv i en konsertscene som betyr mye for musikerne selv. Inntektene går til Hugos pub under koronakrisen, tillegg gis ti prosent videre til Kafé pluss og Frivilligsentralen på Finnsnes.

Winthers Blue Groove åpner livestreamen med «Party Girl» og eier de første tre kvarterene av konserten med sin blanding av blues, soul og funk. I salen er publikummet begrenset til tredve på grunn av koronarestriksjonene, men et globalt publikum følger Hugos pub på nett denne kvelden: Winther hilser til Greg Izor i Madrid, kjører en av låtene hans – og får hilsen tilbake i kommentarfeltet. Izor, bluesmusikeren på munnspill, som har spilt med et utall av de største artistene i sjangeren, fra The Edge i U2 til The Fabulous Thunderbirds og har besøkt Finnsnes flere ganger.