Ingen kjære mor for Senjahopen

Torsdag 12. mars skulle Senjahopen spille konsert på Finnsnes kulturhus. Samme dag smalt det. Men det nye albumet er ferdig og kommer til høsten.

NYTT ALBUM: Senjahopen på scenen på Moen kulturlåve i 2016 – torsdag 12. mars skulle vokalist Henrik Sandnes og resten av bandet ha stått på scenen på Finnsnes kulturhus. Til høsten kommer albumet Ingen kjære mor, bandets femte fullengder. Gleden over unnagjort arbeid preges litt av fremtidsuro: Sandnes tror ikke på noen ny turné før albumet slippes.  Foto: Arne Ivar Hanssen

Når man i prinsippet har yrkesforbud i 3-4 måneder, er det direkte ufint å si at dette skulle man ha tenkt på før

kultur

Den 12. mars er en dato som kommer til å bli husket lenge – også i kulturlivet. Henrik Sandnes og resten av bandet hadde vært ute og spilt helgen før, og nå hadde de en pågående diskusjon om hvor vidt de skulle til Finnsnes eller ikke.

– Akkurat da var det liksom et spørsmål om vi skulle ta valget eller la staten bestemme. Heldigvis bestemte staten for oss – på godt og vondt. Mange jobber ble bestemt bort den dagen, forteller Sandnes.