Koronakrisen:

– Uaktuelt å skrinlegge filmprosjektet «Narvik»

Koronakrisen og store utfordringer til tross: Produsentene har ikke vært inne på tanken å legge ned filmprosjektet Narvik.

UTSATT: Filmen om andre verdenskrigs eneste store krigsslag i Norge skulle opprinnelig ha premiere første juledag 2020. Nå er alt utsatt som følge av koronakrisen. Men å skrinlegge planene har aldri vært aktuelt, forteller produsent Aage Aaberge. Slaget om Narvik startet 9. april 1940 og varte frem til gjenerobringen 28. mai og tilbaketrekking av allierte styrker 8. juni 1940 Foto: Nordisk Film 

kultur

Filmen, som til nå har hatt innspillingssted i Oslo, Drammen og på Rjukan, ble allerede i mars satt på vent som følge av de nye retningslinjene fra myndighetene. I utgangspunktet skulle opptakene starte like etter påske i FilmCamp, i fjellområdene rundt Øverbygd og i Narvik, hvor Hitlers første krigsnederlag skulle gjenskapes. Nå er opptakene utsatt, og hver dag uten aktivitet er svært kostbar. Men å skrinlegge prosjektet har aldri vært et alternativ, forteller Aage Aaberge, produsent i Nordisk Film.

Avklaring

– Vi har aldri vært inne på tanken om å legge ned, og nå jobber vi beinhardt for at filmen skal i gang igjen. Vi ser mørke skyer i horisonten og kan ikke være helt trygge før vi har sikret oss. Men vi planlegger for nye opptak og ser på alle muligheter. I løpet av de neste 14 dagene forventer vi å få avklart mye, sier han.