– Med den situasjonen vi er i nå, er det umulig å gjennomføre

Som følge av koronasituasjonen er årets Kalottspel avlyst.

AVLYST: Vømmølbasen Hans Rotmo og hans Porcelen Band skulle ha konsert under årets Kalottspel. Festivalen, som skulle arrangeres 5. til 9. august, er nå avlyst.  Foto: Byråfoto

kultur

Avgjørelsen er basert på retningslinjer fra staten om offentlige arrangement, men tatt med tungt hjerte, skriver arrangørene i pressemeldingen. Daglig leder i Kalottspel, Nina Fjeldet, håpet i det lengste at det skulle være mulig å gjennomføre den store folkemusikk- og folkedansfestivalen i Målselv også i år.

– Kalottspel er tuftet på samvær, dans og spill i lag, og med den situasjonen vi er i nå, er det umulig å gjennomføre. Landegrenser som muligens vil være stengt, og nyproduksjoner som ikke får produksjonstid, gjør det også vanskelig for oss. Det ble rett og slett for mye usikkerhet rundt arrangementet, og for lite rom for essensen i Kalottspel, sier hun.