– Mørk, diffus og mystisk – nå passet EP-en

Fredag slipper Heidi Solheim og Pristine ny musikk for første gang på tre år. Fra musikkrommet i Lillesand arbeider hun på neste barneplate.

NY MUSIKK: Fredag slipper Heidi Solheim og Pristine EP-en «Fireball», bluesrockbandets første utgivelse på tre år. Men konserter og turneer er avlyst, og fra musikkrommet sitt i Lillesand arbeider Solheim på det neste barnealbumet.   Foto: Privat

kultur

Pristine, Solheims rocke-alias, hadde akkurat rukket å gjøre ferdig en EP på tre låter. Den andre siden av artisten Solheim stod midt i produksjonen av en barneforestilling som skulle ut på veien. Så kom pandemien og feide unna teppet. Men EP-en kommer: Nå var tidspunktet, forteller hun.

– «Fireball», tittelsporet, er en ballade som egentlig handler om å være akkurat motsatt av fireball, om å ikke være det andre forventer av deg hele tiden. Vi slet lenge med å finne ut når det ville passe å slippe den, for EP-en er annerledes enn det Pristine har utgitt før, den er mørk, diffus, mystisk. Men nå, nå passer den. Hele musikken falt på plass i en låt som er så reflekterende av liv og av skog og savn til Nord-Norge, sier hun.