Konsertanmeldelse:

Cockroach på sitt mest energiske

Cockroach Clan er ikke bare tilbake med sine første utgivelser på to tiår. Etter fredagens livestreaming å dømme er de også på sitt mest energiske.

PUNK: Cockroach Clan, livestreamet fra utestedet Blå i Oslo, leverer energisk og rask street punk, godt produsert og behagelig filmet. Settet kunne gjerne ha vart en time til – fra venstre Atle Egil Knoff Glomstad på gitar, vokalist Eirik «Billy» Norheim, Inge Morten Gustafsholm på bass, skjult bak trommesettet sitter Cato Holmen og lengst til høyre er Lars Haugen på gitar.   Foto: Skjermdump

kultur

«We’re coming back» – Cockroach Clans singel fra begynnelsen av april avslutter en konsert som gjerne kunne ha fortsatt en time til. Låten er en Cock Sparrer-cover, og teksten får unektelig en spesiell overtone akkurat denne våren. Det legendariske bandet fra Lillehammer, etablert i 1994, ble på mange vis revitalisert da de høsten 2019 slapp sin første fullengder på 22 år, Songs About Blunt Knives and Deep Love, et album som fikk flere av kritikerne til å hente frem ovasjonene.

I oktober takket bandmedlemmene Simen Jeistad og Morten Lunde for seg – og inn kom Inge Morten Gustafsholm og Lars Haugen på henholdsvis bass og gitar. Haugen er opprinnelig fra Finnsnes, og med sine 25 år er han faktisk ett år yngre enn bandet han nå holder riff-rytmen i.