Innspilling av storfilm utsettes

Etter to ukers innspilling settes det videre arbeidet med storfilmen Kampen om Narvik midlertidig på vent grunnet utbruddet av koronaviruset.

HISTORISK: Utsnitt av teaserplakaten fra Nordisk Film. Kamphandlingene rundt Narvik varte fra 9. april 1940 og frem til de norske styrkene startet demobilisering 8. juni og kapitulerte 10. juni. Filmen skal etter planen ha premiere 1. juledag i år.   Foto: Nordisk Film

kultur

Filmen, som til nå har hatt innspillingssted i Oslo, Drammen og på Rjukan, er ikke direkte rammet av utbruddet, men settes på vent som følge av de nye retningslinjene fra myndighetene, opplyser Nordisk Film i en pressemelding.

– Vi er avhengig av mange statister på sett, og både disse og deler av skuespillerne kommer tilreisende fra et stort område, også utlandet, noe som gjør at medarbeiderne blir eksponert for potensiell risiko for smitte. Vi mener derfor det vil være uforsvarlig og i strid med myndighetenes anbefalinger å videreføre innspillingen slik situasjonen er nå, sier produsent Aage Aaberge i Nordisk Film Production.