Lettet over redningspakke:

– Gikk i dagevis med vondt i magen på vegne av venner og kolleger

Kulturlivet er ingen stor bransje i Nord-Norge, og alle har venner eller kolleger som er berørt av koronautbruddets ringvirkninger.

SOLIDARITET: – Det er nå man virkelig får smakt på ordet solidaritet, sier Ragnhild Furebotten (til venstre). Hekla Stålstrenga består av Anne Nymo Trulsen (vokal), Tore Bruvoll (gitar), Ragnhild Furebotten (fele), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jakob Larsen (perkusjon).   Foto: Knut Aaserud

kultur

Forrige torsdag ble det innført forbud mot alle kultur- og idrettsarrangementer som følge av koronaviruset. Med en bransje bestående nesten utelukkende av frilansere og selvstendig næringsdrivende er kulturarbeidere særlig hardt rammet av avlyste arrangementer. Regjeringens krisepakke som kom mandag, gjelder også for dem som ikke er fast ansatt.

Med over 9000 medlemmer er Creo Norges største kunstnerorganisasjon. Ragnhild Furebotten i Hekla Stålstrenga sitter selv i forbundsstyret, og hun skryter av arbeidet Creos leder Hans Ole Rian har gjort.