Avlysninger under koronautbruddet: – Også det lokale kulturlivet vil lide økonomisk

Fredag skulle den 40. kulturuka i Sørreisa ha startet. I stedet er det stengte dører på kulturhus over hele landet.

AVLYST: Over hele landet er kulturarrangementer avlyst for å begrense og forhindre smitte av koronaviruset. Det får konsekvenser for både publikum og kulturutøvere, ikke minst økonomisk. I Sørreisa er kulturuka avlyst. Bildet er fra åpningen av kunstutstillingen i 2018.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

De landsomfattende tiltakene for å begrense og forhindre smitte av koronaviruset har store konsekvenser for kulturlivet, både for profesjonelle frilansere og for lokale kulturarbeidere:

Det startet opp med 3 kulturdager i mars 1981, og hvert år siden har Sørreisa kommune, lag og foreninger i kommunen og ved noen anledninger innleide, eksterne kunstnere, musikere og foredragsholdere skapt innholdsrike kulturdager i Sørreisa. Oskar Larsen, som frem til i fjor var kulturskolerektor i kommunen, var med da den første kulturuka ble arrangert. Kommende fredag skulle han dirigere mannskoret og Kor Flott i kulturhuset.