– Melodiøs, røff «gubbjævelrock» med tyngde

Fred, kjærlighet og kråkegull: Blått & Rått innleder sitt fjerde tiår med ny fullengder. Fredag slapp de første singel – i mai kommer albumet.

VETERANER: Blått & Rått kan feire 30-årsjubileum til neste år – sitt fjerde tiår markerer de med ny fullengder. Fra venstre Ronald Alertsen, Svein Kaspersen, Janne Bark, Knut Amundsen og Kjetil Andreassen.  Foto: Privat

kultur

Fredag kom tittellåten, første singel av totalt tolv, som lanseres på alle digitale plattformer: Én og én låt hver fredag før hele platen Peace, Love og Kråkegull slippes på vinyl og digitalt i mai.

Selve låten «Peace, Love og Kråkegull» er blitt en punk-inspirert sak med sideblikk til både The Clash og The Jam, med referanser til slutten av 1970-tallet, derav også coveret, forteller vokalist og gitarist Svein Kaspersen. Nærmer man seg 30-årsjubileum og går inn i sitt fjerde tiår, er det ikke fritt for at man både som musiker og låtskriver blir en anelse tilbakeskuende.