Ny konsertsesong for ungdomslaget

Vårprogrammet for «Lyst heile natta» tar form. Først ut er konsert med Jo Skaansar torsdag 19. mars.

KONSERT: En ny sesong og en ny konsertrekke under tittelen «Lyst heile natta» på Lysnes. Daniel Herskedal, norsk jazzmusiker på tuba fra Molde og en av våre fremste musikkutøvere innenfor sin sjanger – den 27. april kommer han med band til Senja.   Foto: Knut Åserud

kultur


Med fjorårets konsertserie etablerte ungdomslaget på Lysnes seg som en kulturarrangør på nasjonalt nivå: Under konseptet «Lyst heile natta» har våren 2020 et bredt sammensatt program:

Hoem

Torsdag 19. mars er sesongens første konsert: «Fange av mi tid», Jo Skaansars konsert basert på andrealbumet hans med samme navn. Utgivelsen – og konserten – er resultatet av et låtskrivingssamarbeid med forfatter Edvard Hoem.

Som artist ligger Skaansar i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vise, og til Senja kommer han med et ensemble bestående Helge Lien på piano, Håkon Mjåset Johansen på trommer og Skaansar selv på kontrabass.

Ine Hoem, Edvard Hoems datter, er vokalist. Hennes store gjennombrudd fikk hun med albumet Angerville, og singelen «This Year» har passert 4 millioner avspillinger på Spotify. Låten, som fikk mye spilletid på norsk radio, figurerte også i den amerikanske TV-serien «Degrassi».

Ramme

– Ine Hoem er veldig i vinden for tiden, og her hos oss stiller de med et helt fantastisk band. Med bakgrunn i Edvard Hoems verk ønsker vi dessuten å se om vi ikke kan lage en ramme også rundt det litterære, forteller David Solheim i ungdomslaget på Lysnes.

Barnekonserten lørdag 25. april er gratis. Her blir det – ifølge arrangørene selv – interaktivt improfortelleri ved Frode Eggen i samspill med publikum og lydbilder, kombinert med Eldbjørg Raknes sine barnesanger til tekster av Inger Hagerup og Torgeir Rebolledo Pedersen. Forestillingen «Hva kommer nå...?» debuterte i 2010 og har siden vært spilt på ulike scener, festivaler og klubber.

Frode Eggen forteller, spør og gestikulerer, Eldbjørg Raknes synger, Håvard Aufles er på tangenter og Tor Breivik står for lydlandskapet. Som en ekstra ramme legger ungdomslaget opp til enkel servering for smårollingene.

– I oktober i fjor hadde vi Runa Bergsmo og hennes «Du store Mamelukk» som gratisforestilling til barnehagebarn og skoleklasser. I år prøver vi oss på en lørdag. Dette er en barnekonsert som har fått utrolig gode kritikker, sier Solheim.

Bred apell

I tillegg til sommerens barnefestival arrangerte «Lyst heile natta» en imponerende konsertrekke også i fjor høst: I september stod Marthe Valle på scenen, i oktober var barneforestillingen, i november spilte Lars Bremnes låter fra det nye albumet sitt, og i desember gjestet Silje Nergaard ungdomshuset med fullt band.

Den kommende konsertserien er støttet av Norsk Kulturråd.

– Høstprogrammet hadde kanskje en bredere apell med navn som Silje og Lars. Selv om noen av artistene som kommer i år, kanskje fremstår som mindre kjent for et bredt publikum, kan vi love noen helt utrolige konserter.

– I tillegg arbeider vi med én konsert til før sommerferien, sier Solheim.