Hålogaland Teater:

Actionfylt historie om den glemte polarhelten

Scenografi og effektbruk gjør Tidens korthet til både en annerledes og dramatisk forestilling.

SCENOGRAFI: Trond Peter Stamsø Munch på scenen i Tidens korthet, stykket om polfareren Jens Munk.   Foto: iTromsø

kultur

Det er en actionfylt historie som fremføres, fortellingen om sjøfareren og oppdageren Jens Munk, som i 1619 dro ut for å finne Nordvestpassasjen. Med sine 67 mann, fordelt på linjeskipet «Enhiørningen» og jakten «Lamprenen», skulle han finne snarveien til Østen på oppdrag fra kong Christian IV. Samtidig er dette en oppsetning der scenografi og teknikkbruk gjør teateropplevelsen enda sterkere:

Sampler

Publikum utstyres med hodetelefoner, og fra scenen styrer skuespiller Trond Peter Stamsø Munch lydmikser, lysbord, Mac og sampler. Alt som i en «vanlig» forestilling er visuelt, er her auditivt, og Munch dramatiserer og produserer alt live.