– Drar nedover for å ha en hyggelig helg sammen

Er man nominert til Spellemannprisen for femte gang, tar man gjerne det hele med ro.

NOMINERT: Hekla Stålstrenga er nominert til Spellemann i kategorien viser. Det er femte nominasjonen for folkrockbandet, bestående av Ragnhild Furebotten på fele, Trond-Viggo Solås på bass, Anne Nymo Trulsen på vokal, Tore Bruvoll på gitar og Ole-Jakob Larsen på perkusjon.   Foto: Knut Aaserud

kultur

Hekla Stålstrenga er nominert i klassen viser for albumet Elske og ære – i samme klasse som Asbjørn Ribe, Benny Borg og Frida Ånnevik. For Hekla er det femte nominasjonen: De to første var i folkemusikk-kategorien, mens de tre neste har vært i vise-kategorien. Med en bransjepris som Spellemannen føles det godt å krone et år med plateutgivelse og konsertvirksomhet med en slik nominasjon.

– Det er en anerkjennelse fra bransjen. Vi er veldig glad, og håper selvfølgelig at vi kanskje får prisen denne gangen, smiler Ragnhild Furebotten.