Senjahopen – konsert 12. mars:

– Deilig å tenke at det finnes et nordnorsk «vi»

Når Senjahopen kommer til Finnsnes 12. mars, er det faktisk første gang bandet står på scenen i et kulturhus.

NORD: Vokalist og gitarist Henrik Sandnes, med røtter fra Målselv, her på en konsert på Moen kulturlåve i 2016, bare et steinkast fra der han vokste opp. Torsdag 12. mars står han og bandet Senjahopen på scenen på Finnsnes kulturhus.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Før jul slapp de sin første singel siden 2016, til høsten kommer det nye albumet, og i mars inntar de Finnsnes. Det er ikke bare premiere i Finnsnes kulturhus, men faktisk første gang de trår ut på en kulturhusscene i det hele tatt, forteller vokalist og gitarist Henrik Sandnes. For et band som ga sin første konsert i 2007 og siden har spilt over hele landet, høres det nærmest utrolig ut.

– Vi spilte en gang i et galleri i Nyksund, men dette blir en helt annen greie – å spille foran et amfi, ler Sandnes.