Nominert til Spellemannspris på nytt

For andre året på rad er Bardu-artisten Lil Halima nominert til Spellemannsprisen.

SPELLEMANNSPRISEN: Lil Halima var også i 2019 nominert i kategorien urban, men nådde ikke opp.  Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

kultur

Halima, eller Lillian Halima Anderssen (21), er nominert i klassen urban for «Lil Halima 2019» sammen med Dutty Dior, Isah og Karpe, melder Dagbladet. Hun var også nominert i samme klasse i 2019, men nådde ikke opp.

Da Halima i fjor ble booket til Roskilde-festivalen ble hun bekrevet slik:

– Hun kaster et lys på kjærligheten og sårbarheten med sin musikk. Hun arbeider innenfor for et fengende felt av moderne R&B, pop og soul, skrev arrangøren på nettsiden sin.

Lil Halima ble oppdaget i 2017 på Instagram av musikkselskapet Universal, og internasjonale stjerner som Kanye West har tidligere gitt uttrykk for at han er begeistret både for hennes EP-cover og Bardu-artistens musikk.

Fra nord er også Hekla Stålstrenga nominert i klassen viser for «Elske og ære» sammen med Asbjørn Ribe, Benny Borg og Frida Ånnevik.

Over hundre artister og band er nominert til 24 priser til årets utgave av Spellemannsprisen. Utdelingen finner sted på Chateau Neuf lørdag 28. mars 2020.