Hålogaland Teater:

Med glemt polarhelt på turné til Midt-Troms

Det er historien om den «glemte» polarhelten Jens Munk som fortelles når Hålogaland Teater kommer til Sjøvegan og Finnsnes i mars.

«GLEMT» POLARHELT: Trond Petter S. Munch gestalter og forteller om polarfareren Jens Munch i forestillingen Tidens korthet. Hålogaland Teater legger nå ut på turné og spiller stykket på Sjøvegan 5. mars; på Finnsnes dagen etter.  Foto: Martin Eilertsen

kultur

Forestillingen Tidens korthet, en samarbeidsproduksjon med Trøndelag Teater, hadde urpremiere under Festspillene i Nord-Norge i juni 2018. Her handler det om en seilas inn i det ukjente, inn i uværet og isen for å vinne makt, ære og nytt land – med tap, katastrofe og død i kjølvannet:

Om sjøfareren og oppdageren Jens Munk, som i 1619 dro ut for å finne Nordvestpassasjen. Med sine 67 mann, fordelt på linjeskipet «Enhiørningen» og jakten «Lamprenen», skulle han finne snarveien til Østen og rikdommen på oppdrag fra kong Christian IV.