Historisk tun forbereder 30-årsjubileum

Et vannklosett på et historisk tun var nærmest avgjørende for videre drift. Til sommeren feirer Kongsvoldtunet i Målselv 30-årsjubileum.

JUBILEUM: Kongsvolddagan, som arrangeres i juli hvert år, er tunets største arrangementet i løpet av årshjulet. Etter mer enn to tusen dugnadstimer er tunet rustet for sommerens 30-årsjubileum. Vidkunn Haugli holdt kåseri under Kongsvolddagan i 2019.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Det er med gode følelser Nina Takvannsbukt, leder for Kongsvoldstunets venneforening, kan se tilbake på 2019 – og frem mot sommeren 2020: Takket være dugnad og innsatsvilje er det et velholdt tun som kan feire 30-årsjubileum.

– Til sammen ble det lagt ned 2300 arbeidstimer. Enormt mye folk har vært innom tunet og hjulpet til, med traktorer, gravemaskiner og vedhogstmaskiner. Ekstra koselig er det når folk som ikke har vært her på flere år, forteller hvordan de har savnet tunet, og spør om å få delta, smiler Takvannsbukt.