Populær barnebok til Finnsnes med Riksteatret

Maria Parrs populære barnebok Vaffelhjarte er blitt teater. Torsdag 26. mars vises forestillingen på Finnsnes.

VAFFELHJARTE: Maria Parrs populære barnebok og TV-serie tas over på scenen i Riksteatrets regi. Stykket legger nå ut på turné, og torsdag 26. mars vises forestillingen i Finnsnes kulturhus.   Foto: Muhammad Ali (Illustrasjon)

kultur

Maria Parrs barnebok fra 2005 er også kjent fra NRKs TV-serie med musikk av Odd Nordstoga. Parr selv er blitt omtalt som vår nye Astrid Lindgren, og når hennes univers tas over på teaterscenen, er det nok mange som har god grunn til å glede seg litt ekstra – både blant små og store.

Vaffelhjarte handler om de to barna Trille og Lena i den lille bygda Knert-Mathilde. I Riksteatrets store familieforestilling følger vi de to oppfinnsomme smårollingene gjennom liv og vaffelrøre helt år. De finner på moro, gjør rampestreker og har hemmeligheter sammen. Ofte går det litt over styr i den vesle bygda deres, men innimellom leven og latter forteller Trille lavmælt om alvor og sorg i et barneliv og om redselen for å miste dem han er glad i.