– Det blir rett og slett et annerledes UKM i år

Når UKM i Sørreisa arrangeres 13. mars, er det med en større ramme enn vanlig.

REKRUTTERING: Ungdomsrådet i Sørreisa, her representert ved Mia Solset Malik (16), Julie Jørgensen (15) og Kaja Svendsen (15) håper mange ønsker å prøve seg i årets UKM, både i utstilling og på og bak scenen. Og om noen er i tvil om de vil melde seg på: Kjør på! oppfordrer de.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Mia Solset Malik (16), Julie Jørgensen (15) og Kaja Svendsen (15) er alle tre i Ungdomsrådet i Sørreisa. Nå etter jul har de ikke bare vært rundt i skoleklassene for å rekruttere arrangører til årets Ung Kultur Møtes. De arbeider også med å lage rammene rundt et litt annerledes UKM denne gangen. Fredag 13. mars, samme kveld som kulturuka begynner i Sørreisa, er det UKM i kulturhuset.

– Da arrangerer vi også en ungdomskveld umiddelbart etterpå. Ungdomsrådet skal organisere leker, det blir salg av mat, vi skal ha dans, og vi tenker å få tak i en DJ som kan styre musikken, forteller Julie.