Har lagt til flere brikker på brettet

Ole Gunnar Nilssen har lagt til flere låter på sjakkplata fra 2015.

utvidet: Ole Gunnar Nilssen har lagt til flere låter på sjakkplata «Chess Fantasies».  Foto: Frank R. Roksøy

kultur

Sjakk ser ikke ut til å gå av moten, spesielt nå som Norge har verdensmesteren i dette spillet. For vel fire år siden ga harstadgitaristen Ole Gunnar Nilssen ut en sjakk-CD med 11 låter. «Chess fantasies» har dermed vokst til 16 spor, og er blitt en fullverdig plateutgivelse.

Her får du innblikk i Nilssens gigantiske filmsamling samt høre utdrag fra den nye plata. Video: Lars Richard Olsen

«På sitt beste varter Nilssen opp med smarte melodier som både fyller sin oppgave, er vakkert tegnet og oppfører seg som en brikke i sammenhengen. Produksjonen er mangfoldig og stramt innrammet av temaet. Komposisjonen setter ingen på komplekse prøver, verket er nokså tydelig signert Nilssen, en dreven gitarhelt som har holdt på helt siden popens urtid her i byen», skrev anmelder Knut Godø blant annet da han anmeldte plata i november 2015.