Å skape kunst med hjertet i hånden

Enten det gjelder tegning, foto eller strikkedesign: Sandra Marie Lund ønsker å skape med hjertet i hånden.

DESIGN: I tegneprogrammet på iPad-en tar en symboltung astronaut form – Sandra Marie Lund skaper sin kunst med hjertet i hånden.   Foto: Stian Jakobsen

kultur

Kanskje er det som strikkedesigner hun er mest kjent, Sandra Marie Lund. Men siste dagen i januar slipper lyriker og visesanger Trygve Skaug sitt nye album på vinyl. Coveret har Lund tegnet. I tegneprogrammet Procreate på iPad-en har en symboltung astronaut tatt form, i positur ikke så ulik Rodins tenker. Men der Rodin lot sin skulptur hvile hånden på kneet, strekker Lunds astronaut hånden frem. Symbolikken er dobbel: Skaug har frontet sin mangetydige hashtag «ikke slipp».

– Sandra har vært skikkelig inspirerende å jobbe med det siste året. Vi har samarbeidet på flere prosjekter, blant annet vottemønster med poetisk motiv. Det har blitt en veldig positiv greie for å formidle hjertet i det jeg holder på med, og Sandra alene har i tillegg samlet inn rundt 40.000 til et felles bistandsprosjekt blant barn i slummen i Manila, forteller Skaug.