– Kanskje den sterkeste filmen du vil se i år

År 2020 er bare drøye to uker gammelt. Likevel har kanskje årets sterkeste film premiere 17. januar.

STERK FILMOPPLEVELSE: Fredag har Selvportrett norgespremiere. Kinosjef Kay Erling Ludvigsen fikk se filmen på en lukket visning i Oslo i oktober – han håper det er en film mange vil gå å se.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Kinosjef på Finnsnes, Kay-Erling Ludvigsen, vet at Selvportrett ikke er en film som trekker publikum av seg selv. Filmen er et portrett av en kunstner, men samtidig et portrett av en dødelig sykdom: Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som fotograf i verdensklasse – som led av anoreksi. En dokumentar om sykdom er kanskje ikke noe man forbinder med de største kinopplevelsene, påpeker Ludvigsen.

– Men dette er faktisk en film som folk burde se på kino, for man bør se den sammen med andre. Den handler om så mye mer enn bare spiseforstyrelser og anoreksi: Den handler om en stor og plaget kunstner. Jeg tør påstå at dette er den sterkeste filmen man kan komme til å se i 2020, selv om vi bare er i januar, sier han.