– Tenk, her jobber vi med 11.000 år gammel leire

Sážžá Senja Naturhus & museum kjørte keramikk- og matlagingskurs med aner langt tilbake i tid.

Instruerer: Eilif Henriksen instruerer Lill Janne Bendiksen, mens Joril Hofsøy følger med.  Foto: Birger Caspersen

kultur

Sážžá Senja Naturhus & museum averterte for en tid siden et kurs på nett hvor man skulle få lære å lage keramikkgryter og så lage mat oppi dem, et kurs med en begrensning på åtte deltakere. Etter noen timer var kurset fulltegnet og i helga var de åtte deltakerne samla, med Eilif Henriksen fra Vesterfjell som instruktør.

Keramikk

– Jeg kjenner Eilif Henriksen og har handla keramikk hos han. I mine øyne er han en berømt person. Han har jo deltatt på en rekke utstillinger, blant annet. Jeg spurte han om han kunne tenke seg å holde et kurs hvor han lærte folk å lage leirgryter og det sa han ja til. Siden det var så mange som ikke fikk være med på dette kurset, vil jeg se om vi ikke kan få til et kurs til, sier Ingrid Karlsen, prosjektleder ved Sážžá Senja Naturhus & museum. Og i helga gikk kurset av staben på Naturhuset.