Førsteklasses nyttårskonsert med høy sceneutstråling

Kultur i Troms besøkte Vangsvik med Arctimus og Eli Kristin Hanssveen.

Fiolinist: Erika Toth spiller ikke bare på fiolinen, hun spiller med hele kroppen! 

kultur

For 16. gang gleder Kultur i Troms lokalsamfunn med en nyttårskonsert av første klasse. Tradisjonen tro hadde de vært i Grovfjord, Lødingen, Borkenes før de på torsdag kveld kom til Vangsvik kirke. Brøstadbotn og Tennevoll var de neste plassene de besøkte.

Opplevelser

– Tanken er at vi skal gi store opplevelser til små steder, små steder hvor mange frivillige står på for å få kulturarrangementer til stedet. Andre spille på store steder, mens vi i Arctimus spiller på små steder, slik at også de får oppleve kunstnerisk kvalitet. Dette er noe jeg har stått for i mange år og som jeg gløder for, forteller fiolinist og kunstnerisk leder Erika Toth. Hun hadde med seg Zoltan Tuska på fiolin, Pål Solbakken og Bendik Foss på bratsj, Runa Bergsmo på cello og gibostadværingen Knut Erik Sundquist på kontrabass. I Vangsvik var det Vangsvik kirkeforening som stod for arrangementet, som omkring 80 tilhørere hadde funnet fram til.