Musikalsk årsinnvielse:

– Hovedmålet vårt er å fremme korsangen

En lang sesong julekonserter er til veis ende. Nå skal nyåret markeres musikalsk: 26. januar synges 2020 inn i Finnsnes kirke.

KORISTER: Vokal Senja er ett av korene som møtes 26. januar til en forholdsvis ny tradisjon – å synge inn nyåret. Konserten er i Finnsnes kirke, og her møtes videre Gisundkoret, Chorus Borealis, Finnsnes korforening og et sammensatt kor av Dyrøy korforening og Sangkoret Vårkvad.  Foto: Øyvind Aronsen

kultur

At flere kor går sammen og markerer nyåret musikalsk, er en forholdsvis ny tradisjon. Januar er gjerne sesongen for nyttårskonserter, men som oftest er det korps og større grupper som feirer nyåret. Søndag 26. januar møtes Finnsnes korforening, Gisundkoret, Chorus Borealis, Vokal Senja og et sammensatt kor av Dyrøy korforening og Sangkoret Vårkvad til konsert i Finnsnes kirke.

Kortreff og større samlinger er gjerne lagt til sommerhalvåret. Et vinterlig etterjulsmøte kan være en frisk start på et nytt år – også for områdets mange sangere, forteller Berit Simonsen, leder i Norges Korforbund Troms og Finnmark.