Ola Bremnes jubilerer — 25 år som plateartist

Trubaduren og låtskriveren gir i januar ut sitt tiende soloalbum: «Tror på januar».

Trubaduren og låtskriveren gir i januar ut sitt tiende soloalbum: «Tror på januar».  Foto: Øivind Arvola

kultur

I år er det 25 år siden Bremnes-albumet «Vær hilset» kom ut.

– «Trur på januar» er 11 sanger om vendepunkter i livet, om forandringer, hurtigrutekapteiner, drømmer som kan deles og mere til, sier Ola Bremnes.

Ole H er med

Han tar også med en av de aller fineste tekstene som faren Ole H Bremnes etterlot seg på nyplata. – Den handler om ei mattefille. Rya blir i pappa sin tekst en metafor på den livsveven vi alle er en del av, sier Ola Bremnes. 2020 er det 90 år siden Ole H. Bremnes ble født.

Gode hjelpere

– Jeg har med meg noen av de fineste musikerne som finnes i landet: Gitaristene Terje Nohr og Tore Bruvoll, bassisten Gjermund Silset, pianisten Kristin Skaare og trommisen Arnfinn Bergrabb, sier Bremnes.

Flere av musikerne har bidratt betydelig på Olas innspillinger tidligere, og vet hva som skal til for å gi sangene ekstra oppdrift.

Favner vidt

Albumet vil musikalsk gi assosiasjoner til både jazz, blues, rock og viser.

– I sangen om «han Trygve» lefles det åpenlyst med bluegrass når Tore Bruvoll og Terje Nohr går humoristisk frigang med mandolin og banjo i bakgården, godt hjulpet av Arnfinn Bergrabb på stikker og visper. Folk kan bare glede seg, sier Bremnes.

Lyset og skreien

Det er fem år side albumet «Molo» kom ut og fikk varm mottagelse fra både publikum og presse.

– Nå er «Trur på januar» endelig på vei, slik både skreien og lyset pleier å være på denne tiden av året, sier Ola Bremnes.

I tillegg til soloalbumene har Ola Bremnes gitt ut «Folk i Husan» og «Mitt navn er Petter Dass» sammen med lillesøster Kari, og «Ord fra en fjord» og «Soløye» sammen med Kari og Lars. Ola har også skrevet alle sangene til musikalen «Så lenge scooter’n kan gå» og han har gitt ut eventyr-plata «Der trollbåra bryt» sammen med vennen Karl Erik Harr.