Kurs basert på gammel håndverkstradisjon og kulinarisk nytelse

Gammelt håndverk kombinert med gammel mattradisjon: Eilif Henriksen ser frem til et spesielt keramikk- og matlagingskurs førstkommende helg.

HÅNDVERKER: Eilif Henriksen fra Vesterfjell på Senja skal dele av sin erfaring når det til helgen er kurs i keramikk- og matlaging på Sážžá Senja naturhus og museum.   Foto: Privat

kultur

På Sážžá Senja naturhus og museum kjøres denne helgen kurs i keramikk og matlaging, hvor håndverker Eilif Henriksen lærer deltagerne å lage sin egen keramikkgryte. Deretter blir det matlaging i de keramiske grytene.

– De skal først og fremst lage en kokegryte, og så skal de lage mat – men selvfølgelig ikke i den gryten de lager på kurset! Den må tørkes og brennes først. De lager i gryter som jeg har ferdig, forklarer Henriksen.