Storfilmene uteble, men godt besøkt romjulskino

Nedgangen i kinobesøket var også merkbar i Midt-Troms.

KINOVINNER: Frost 2 ble fjorårets publikumsfavoritt på Finnsnes kino, i Heggelia var det Avengers: Endgame som inntok førsteplassen. Men «storfilmene» manglet likevel i 2019 – noe som var merkbart på kinobesøket landet over.   Foto: Disney

kultur

Landet over er det mange kinoer som ser frem til de kommende storfilmene i 2020. De manglet i fjor, og det forklarer nok mye av nedgangen i antall kinobesøk, mener Vidar Fagerli ved Heggelia kino. I Istindportalen endte året på drøye 22.000 besøkende, på Finnsnes ble det i overkant av 17.000.For både Finnsnes og Heggelia sitt vedkommende betyr det en nedgang på rundt 5000.

– Hos oss er målet å nå over 20.000 kinogjengere hvert år – noe vi også har greid de siste 7-8 årene, så slik sett er besøket greit. I løpet av 2020 ventes både den nye James Bond-filmen og ikke minst Top Gun – sistnevnte med norgespremiere 17. juli. Selv om tendensen er nedadgående nå, tror jeg besøket tar seg opp, sier Fagerli.