Ny utgave av det som for mange er ett av årets høydepunkter

Nyttårskonsertene med Arctimus sekstett besøker Midt-Troms med tre konserter 9. – 11. januar.

SOLIST: Sopranen Eli Kristin Hanssveen er solist på nyttårskonsertene. Hun har bakgrunn fra pop og visesang og har tidligere tolket både Solveig i Peer Gynt og Gretchen i Faust samt gitt ut flere album.   Foto: Johs. Bøe

kultur

Kultur i Troms er særlig stolt over å presentere den nye utgaven av det som for mange er et av musikkårets høydepunkter: De har fått Eli Kristin Hanssveen som solist – etter å ha prøvd uten hell siden 2016. Hun hadde veldig lyst, men det kolliderte hvert år med noe annet hun hadde på planen.

I tillegg til de mange rollene Hanssveen har hatt på Den norske opera de siste 15 årene, samt diverse plateutgivelser, er hun også kjent fra programmet «Stjernekamp». Hanssveen hadde bakgrunn fra pop og visesang før hun begynte med opera. Den bagasjen gjør henne til en allsidig sanger med unik sceneutstråling, opplyser arrangørene.