Felles oppskyting av fyrverkeri i Sørreisa også i år

Nyttårsaften blir det fyrverkeri i Straumen i Sørreisa.

FYRVERKERI: Det blir felles oppskyting av fyrverkeri i Sørreisa nyttårsaften.   Foto: Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad, NTB Scanpix

kultur

Også i år går næringslivet og private sammen i spleiselag om felles fyrverkeri i Sørreisa. Ettermiddagen begynner med oppmøte i Folkeparken, deretter er det fakkeltog fra parken og opp til sykehjemmet – noe beboerne har satt enormt pris på, forteller arrangørene. I Folkeparken stiller kommunen med varm saft og kaffe til de fremmøtte. Oppskytningen foregår på den gamle bussholdeplassen nedenfor kiosken.

– Det er tredje gangen vi arrangerer en slik fyrverkerioppskyting. Første gangen var for to år siden, og som vi sa da: Dette er ikke noe vi gjør i konkurranse med det som foregår i Salangen, men mer et tilbud for at ungene ikke trenger dra så langt for å få med seg fyrverkeri av litt størrelse. Det vi har sett begge gangene tidligere, er at dette også samler en del folk fra nabokommunene. I fjor var vi over tusen stykker til stede, og regner man slik, blir det jo en tredjedel av Sørreisas befolkning, smiler Helge Haugen, ansvarlig for selve oppskytingen.