Hovedperson Hannah (11) gleder seg forestilling

Lørdag er den store premieredagen for årets versjon av Jul i hjertet på kulturhuset. Hovedpersonen selv, Hannah Tøllefsen (11), gleder seg.

JULEFORESTILLING: Hannah Tøllefsen (11) har hovedrollen i Ola Bremnes’ julefortelling. Hun gleder seg til helgens premiere – stykket spilles både lørdag og søndag i kulturhuset.   Foto: Rune Ottarsen

Folk kommer til å like at det er så koselig – og litt spennende!

kultur

Hannah spiller hovedpersonen Lilly, som oppdager julemagien gjennom et vennskap med den gamle og gretne butikknissen Oskar. Både lørdag og søndag skal hun ut på scenen – Jul i hjertet spilles på kulturhuset både 14. og 15. desember.

– Jeg syns det er veldig artig å være med – alle er så koselige, og jeg har gledet meg til å dra på øvingene, forteller hun.

Julemagi

Ola Bremnes har skrevet manus og musikk til stykket som hadde premiere i desember 2016. Det er tredje gangen Jul i hjertet settes opp, men samtidig er det også en ny versjon: Målet var en forestilling med rom for endringer, hvor en overraskelse og litt mer julemagi kunne puttes inn. Selv om du så stykket i fjor, har du ikke sett årets versjon. Historien er den samme, men innpakningen er ny, blir det påpekt.

På scenen står profesjonelle skuespillere, unge skuespillerspirer, lokale amatører og talenter samt kulturskolens dramaelever. Sett i et større perspektiv handler det også om rollen til et kulturhus og en helt unik mulighet til å by unge amatører og profesjonelle skuespillere en scene hvor de kan vokse og vise seg frem.

Stor mulighet

– Jeg ble kjempeglad da jeg ble spurt om å være Lilly. Dette er en stor mulighet for meg, og jeg har alltid vært glad i dans og drama, forteller Hannah.

– Folk kommer til å like at det er så koselig – og litt spennende.

– Best mulig

Heddaprisvinner og dramaturg Lina Killingdalen har formet og tilpasset årets manus. Produsenter er Karin T. Olsen og Veronica Stensrud, mens regien er ved Anna Karoline L. Bjelvin. Forestillingen er produsert av Kulturhuset Finnsnes og er støttet av Norsk Kulturråd / Kulturspirer.

– Hvorfor folk skal komme å se Jul i hjertet? Fordi det er et bra stykke! Jeg vil at flest mulig skal komme – og synes det er best mulig, smiler Hannah Tøllefsen.