Gir ut sin tiende bok om levende sagntradisjon i Nord-Norge

I gjengangernes og kuldens rike er Roald Larsens tiende utgivelse i bokserien om den levende sagntradisjonen i Nord-Norge.

SAGNTRADISJON: Roald Larsen med I gjengangernes og kuldens rike. Levende sagntradisjon fra Nord-Norge.   Foto: Håvar Spitzburger

kultur

Forfatter Roald Larsen har skrevet sagnfortellinger som synliggjør folketro fra Nord-Norge. Boken inneholder fortellinger med ulike temaer der vi får innblikk i det uforklarlige Nord-Norge, i gjengangernes verden og i lokale mysterier, forteller pressemeldingen.

Folkelige fortellinger er et betydningsfullt bidrag til immateriell kulturarv, og sagn er en type gjenklang fra fjern eller nær fortid som omfatter alt folk har funnet verdt å merke seg. Bøkene i serien er formet som en mystisk reise fra Øst-Finnmark til Helgelandskysten.