Sørreisa:

Ordførerens musikalske julegave

Kor, korps og solister: Julekonserten i Sørreisa samler kulturlivet fra de yngste til de eldste – både blant utøvere og publikum.

JULESTEMNING: Vennekoret og Young Voices tilhører de yngste kulturutøverne i kommunen – på ordførerens julegavekonsert i Tømmervik kirke sang de både «Tenn et lite lys» og «Solbarn, jordbarn». Alle foto: Arne Ivar Hanssen 

kultur

Ordførerens julegave, som den også kalles, den store, gratis julekonserten, legges tradisjonelt til dagen før første søndag i advent. Tidspunktet er ikke tilfeldig: Det er tidlig nok til at den verste julestria ennå ikke har begynt, og for mange er konserten selve forutsetningen for julefølelsen.

Sørreisa har mye å hente fra sitt rike kulturliv: Sjarmtrollene i Vennekoret er blant de yngste kulturutøverne, og de tenner et lite lys og synger om solbarn sammen med de litt eldre Young Voices, parallellkoret for dem som har gått ut av de yngste korrekkene. Familieorkesteret, bestående av familiene Dahlø/Løvland/Bjørklund har lys for mørketida og «Jingle Bell Rock», mens skolekorpset byr opp til en «Rockin’ around the Christmas Treee».