Julekonsert: – Variert repertoar

Til helgen kommer julestemningen til Sørreisa: Julegrana tennes i sentrum på søndag, men allerede lørdag er den store julekonserten i Tømmervik kirke.

ORDFØRERENS JULEGAVE: Både publikum og kulturutøvere ser frem til den store julekonserten i Tømmervik kirke hver advent – her fra 2012.   Foto: Arne Ivar Hanssen

Som vanlig byr konserten på et variert repertoar som man kommer i god julestemning av.

kultur

Ordførerens julegave er et eget begrep i kulturkommunen Sørreisa: Da samles mye av kulturlivet for sammen å markere inngangen til advent og juletid. Sørreisa sang- og musikkråd står som arrangør av konserten i Tømmervik kirke lørdag ettermiddag.

Mange aktører

Fredrik Lantz er dirigent for barne- og ungdomskorene Vennekoret og Young Voices, som også skal stå på sangscenen i Tømmervik kirke denne lørdagen. Det store dugnadsarbeidet rundt julekonserten går hvert år på omgang til de forskjellige lagene.

– I år har vi med oss Sørreisa mannskor, Sørreisa damekor, og vi har ekstra mye korpsmusikk å glede oss til: Innenfor kommunens grenser har vi skolekorpset, Musikkforeningen, og Familieorkesteret bestående av familiene Dahlø/Løvland/Bjørklund, forteller Lantz.

JULESTEMNING: Som vanlig byr konserten på et variert repertoar, forteller Fredrik Lantz.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

Fellesscene

Den store julekonserten har vært en del av kulturbildet i Sørreisa siden 1981. I alle disse årene har Sang- og musikkrådet vært initiativtaker, samtidig som dette er ordførerens konsertgave til sørreisafolket og andre som vil ha et kjærkomment pusterom før adventsstria setter inn.

Konserten er imidlertid like mye en fellesscene for så mye av det som finnes i kommunens kulturliv, fra kor og vokalister til korps og band.

Mange, både publikum og kulturutøvere, setter pris på denne kulturelle samlingen i begynnelsen av adventen. Konserten er gratis og åpen for alle.

– Som vanlig byr denne konserten på et variert repertoar som man kommer i god julestemning av, smiler Fredrik Lantz.

Lions Club Sørreisa står søndag for julegrantenningen, mens Sørreisa skolekorps tradisjonen tro arrangerer julekafé i kulturhuset.