Julekonsert:

Lun og fargerik adventsvandring med Senja Gospel

Senja Gospel er et kor du blir i godt humør av å være på konsert med. Da er det så velfortjent at de også fylte Vangsvik kirke.

LYS IMOT MØRKETIDA: Senja Gospel fylte Vangsvik kirke med sin adventskonsert søndag kveld – og fikk så velfortjent stående applaus. Alle   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Du kommer alltid i god stemning når Senja Gospel står på scenen og deler av sitt rikt sammensatte repertoar. På deres konserter består setlisten sjelden av bare gospel-låter, sjangermarkøren i kornavnet danner mer en musikalsk tilnærming til materialet. Kjenner du koret og vet hvor mye de har i seg, er det ikke til å undres over at Vangsvik kirke fylles. Senja Gospel er musikalske gledesspredere, men det er samtidig så tydelig at det ligger mye arbeid bak det de fremfører.

FARGESATT: Senja Gospel har mange, musikalske farger i sin palett når de setter stemning i adventen.  Foto: Arne Ivar Hanssen

Koret ble startet i august 2016. Den første høsten var de ti medlemmer, men etter hvert har medlemstallet blitt doblet. Det merkes ikke minst på harmoniseringen og dybden i lydbildet. Helt siden oppstarten har koret plukket rikt med låtmateriale fra Oslo Gospel Choir. Samtidig har de aldri latt sitt eget navn være noen hemsko: Gospelbegrepet tolkes vidt, og sjangeren er mer definert som en holdning. Mye av det vinterlige repertoaret på denne konserten har stemningen av gospel i seg, og kveldens utvalg av sanger er en lun adventsvandring både i og utenfor julens religiøse aspekt: Koret går inn i mørketiden med sanger om lys og himmel: «Lys imot mørketida» og «Heavenly Light», deretter en avdeling engelske julesanger før konsertens siste del avrunder med norske julesanger. «Stille natt» tolkes på engelsk, norsk og på originalspråket tysk. Disney-klassikeren «When you wish upon a star» er hos oss i Norden blitt en julesang, men førsteverset fra originalteksten, som Senja Gospel fremfører, er det relativt sjelden vi hører.