Senja Rutebil 1935-2010:

– Viktig å bevare historien for ettertiden

Kjetil Renland og Oddvar Klausen har samlet historikken til Senja Rutebil mellom to permer.

HISTORIKK: Oddvar Klausen (til venstre) og Kjetil Renland gir ut bok om Senja Rutebil gjennom 75 år, fra da firmet ble etablert av brødreparet Erling og Johannes Hansen, og frem til 2010. – For oss har det vært viktig å bevare historien for ettertiden, forteller forfatterne.  Foto: Vidar Bjørkli

kultur

Det er selskapets 75 år, fra begynnelsen i 1935 til 2010, som Renland og Klausen har dokumentert gjennom et imponerende arbeid. På eget initiativ begynte de for et par år siden på det som nå har munnet ut i bokutgivelse.

– For oss har det vært viktig å bevare denne historien for ettertiden. Det trenger bare gå et par-tre tiår, så er det ingen som vet at det har vært et rutebilselskap som startet i det små på Senja i 1935, forteller Renland.