Til Midt-Troms med det som kalles årets viktigste teaterstykke

Tirsdag spilles Hålogaland Teaters Faren i Heggelia. Av mange er det betegnet som årets viktigste teaterstykke.

GRIPENDE: Kristian Fr. Figenschow og Trude Øines i Florian Zellers teaterstykke om Alzheimer-rammede André. Forestillingen, som hadde premiere ved Hålogaland Teater i Tromsø i 2018, vises i Heggelia tirsdag kveld.   Foto: Marius Fiskum

kultur

Kristian Figenschow gestalter faren i en sterk fortelling som turnerer Nord-Norge i november og desember. Stykket Faren tar for seg et kjent scenario for mange av dem som har familiemedlemmer som er rammet av demens.

Den franske dramatikeren Florian Zeller har skrevet et kritiker-rost og nesten thriller-lignende stykke om Alzheimer-rammede André og hans datter Anne, som prøver å håndtere livet som henholdsvis syk og pårørende.