Vet dere hvem som rusler rundt blant dere?

KULTURKRONIKK

BAKGÅRDEN: Et band som leverte knallsterkt under Bakgården i Harstad sist høst. 23. november holder Blått & Rått avslutningskonsert for Oppneds 20-årsjubileum på Hugos på Finnsnes.   Foto: John Henry Storhaug

kultur

Dere som bor i området rundt Finnsnes, Sørreisa og Sjøvegan, er dere klar over hvem som går nesten ubemerket rundt blant dere. En liten gruppe menn i sin beste alder, som antakelig ville blitt plaget av både autografjegere og stirrende blikk, dersom verden var rettferdig. Menn som ville ha vært nevnt i samme åndedrag som DumDumBoys, CC Cowboys, og de andre i samme klasse. Nemlig herrene i Blått & Rått.

Hadde det fortsatt vært et snev at rettferdighet i rockens verdens, hadde de vært helt der oppe, og levd godt av musikken sin. I stedet for så jobber de «ni til fire», og bruker mesteparten av fritiden sin på musikken. Noe vi andre skal være sjeleglade for. Undertegnede har fulgt bandet, helt fra de glade gamle dager, når de fartet rundt i landsdelen, og leverte coverlåter. Låter som man fortsatt kan kjenne eimen av i dagens egenproduserte låter, så de guttene er tro mot sine forbilder. Og de har alltid hadde begge beina solid plantet i bakken, og ingen tegn til stjernenykker, noensinne.