Tidligere rektor ved Forfatterskolen på Heimly ute med nytt album:

Engledans over Finnsnes

En engledans på himmelen over Finnsnes er blitt bakgrunn for én av låtene på Ole Reinlunds siste album.

NYTT ALBUM: Ole Reinlund, som en gang var rektor ved forfatterskolen på Heimly, slipper i dag sitt femte album, Så langt. Fremdeles hentes inspirasjon fra årene på Finnsnes.  Foto: Privat

kultur

I dag slipper vokalist, pianist og låtskriver Ole Reinlund sitt femte album, Så langt. Reinlunds musikk beskrives som melodisk og lyrisk visejazz, og han synger på sin lune Karmøy-dialekt. For albumet For det var hit ble Reinlund i 2004 nominert til Spellemannspris. I tillegg til album har Reinlund gitt ut flere singler og EP-er, og låtene «Navnet ditt», «Samen med deg» og «Det bur englar i naustet» fått spilletid i radio de senere årene.

«Det bles no ein vind»

Alle komposisjonene og de fleste tekstene på Så langt er skrevet av Reinlund. En av visene har ifølge presseskrivet utspring fra den gangen familien bodde på Finnsnes og Reinlund var rektor på Forfatterskolen på Heimly. Datteren Mathilde var tre-fire år og stod på verandaen og så på nordlyset. Da spurte hun: