First Lego League-turnering

– Lærer mer av dette enn å jobbe med vanlig fag

Lørdag 9. november er det klart for årets regionale turnering i First Lego League i Silsandhallen. Sørreisa sentralskole stiller med hele seks av totalt 17 lag.

BLIR KJENT: Elevene på Sørreisa sentralskole, som deltar på First Lego League, forteller at de blir bedre kjent med medelever gjennom turneringen. Jonas Luneng Stenbakken på 7.trinn og Astrid Midtbø på 8. trinn skal delta under årets turnering.   Foto: Privat

kultur

Årets oppdrag under First Lego League-turneringen er City Shapers, hvor elevene skal identifisere et problem med en egen bygning eller et offentlig sted i deres samfunn og designe en løsning på problemet, som de skal dele med andre.

– I år stiller Sørreisa sentralskole med seks lag i årets turnering. Flere av lagene er helt nye, uten erfaring med å jobbe med First Lego League fra før. Både 7., 8. og 9.trinn deltar fra skolen i årets turnering. Elevene fra Sørreisa sentralskole har selv tatt initiativ til å danse årets «Bli-med-dans» i Silsandhallen. De har øvd på å vise frem dansen og håper alle lagene blir med på å danse i Silsandhallen på lørdag, forteller rektor på Sørreisa sentralskole, Carina Borch.