Filmcamp-serie opplever dramasuksess i utlandet

Tv-thrilleren «Elven», spilt inn på Filmcamp i Målselv er nå solgt for visning i USA, Storbritannia, Tyskland og over tretti land.

ELVEN: Filmen «Elven» som er spilt inn i Målselv gjør suksess utenfor landegrensene. Den har til nå spilt inn syv millioner kroner. Her står Arne Berggren (til høyre) i dialog med skuespiller på settet.   Foto: Privat

kultur

Serien var den første norske dramaserien for voksne hundre prosent produsert av et nord-norsk selskap og bak TV-serien står Arne Berggren, som sammen med Kristine Berg driver Shuuto Arctic. Lavbudsjett-serien «Elven» ble spilt inn i november og desember 2016.

– Det viktigste for bransjen er at vi skaper TV-industri flere steder i Norge. Og utlendingene elsker norsk natur, særlig i litt dunkelt lys. Vi spilte inn serien når lyset er på det svakeste og kulda biter som verst, egentlig under forhold som bransjen sier er umulig. Men vi beviste at det finnes nok av gjennomproffe fagfolk i nord og at det er nettopp under disse forholdene man skaper noe unikt, sier Berggren i en pressemelding.