Ferskt vise-band inviterer til sin første konsert

Det ferske vise-bandet spiller opp på Fruene på torget førstkommende fredag, 1. november.

STOR DEL AV HVERDAGEN: Roy-Frode Løvland, vokalist og gitarist i Tre visemenn, beskriver musikk som en stor del av hverdagen.   Foto: Stine Aarvik

kultur

Bandet hadde sin første opptreden for rundt et år siden, da de fortsatt gikk under navnet Tidevann.

– Vi spilte på Kåre på Kaia i Salangen, og siden da har vi hatt små-opptredener her og der. Men dette blir vår første, egne konsert som Tre visemenn, forklarer Roy-Frode Løvland, som er vokalist og gitarist i bandet.

– Hverdagspoesi med litt humor

Den første konserten baserer seg på et dikt- og viseprosjekt, opplyser Løvland.

– Utgangspunktet for musikken vår nå, er diktene til forfatter Kato Løvstad – som baserer seg på hverdagspoesi med litt humor og underfundighet. Diktene er det jeg som har satt musikken på, forteller Løvland.

Til nå har bandet fått gode tilbakemeldinger på sine mindre opptredener – og nå ønsker de å «kvalitetssikre» konseptet sitt.

– Det lurer alltid en liten usikkerhet rundt egenprodusert musikk. Spiller man coverlåter, så vet man at man mest sannsynligvis har med seg publikum fra første refreng. Mens man med egne låter må bruke mye tid på presentasjon, og forsøker å lage en pakke rundt det. Med denne konserten ønsker vi å se om det er liv laga rundt musikken vår, og om det er flere som er interessert i dette, forklarer Løvland.

Skryter av sine kompanjonger

Løvland beskriver sine to kompanjonger som svært dyktige musikere.

– Svein-Erik Pedersen, på trommer, og Ingar Moldsvor, på bass, løfter låtene til å bli noe mer, enn når jeg klimprer på gitaren alene. De er veldig opptatt av lydbildet, og er flinke til å være kreative og skape ting. Det er artig å presentere musikk for dem, fordi de de tar det mange hakk videre, forklarer han.

Til nå har bandet øvd i Løvlands “musikkhus”.

– Jeg skulle egentlig bygge en garasje for noen år siden, men det ble et musikkhus i stedet, smiler Løvland.

– Vi har det veldig artig når vi spiller sammen, tilføyer han.

– Stor del av hverdagen

Løvland har tilknytning til mange musikalske sjangere. Han beskriver seg selv som en gammel rocker, som er oppvokst med mye klassisk musikk, og som har et nært forhold til kirkemusikk og salmer.

– Musikk er en stor del av hverdagen min – jeg innretter på en måte dagen etter poesi og musikk. Musikk er en puls i livet som gjør at man får tilknytning til seg selv og hverandre. Og søke og å nå hverandre, gjennom musikk, er veldig fint, forklarer Løvland.

Visesjangeren kom han i kontakt med da han tok tak i diktene til forfatter Kato Løvstrand.

– Når man fremfører ei vise så må man ha troa på melodien, og enkelheten som ligger i sjangeren. Jeg hadde lyst til å utfordre meg selv til å legge fram ei vise og la den leve, avslutter han.